Klædt Af

To be naked is to be one self. To be nude is to seen naked by others and yet not recognized for one self. A nude has to be seen as an object in order to be a nude.

                                                                                        - John Berger, Ways of Seeing


Et sted på nettet ligger en video af Alice. Noget fra en aften. Alice forsøger at fortælle om sin egen oplevelse, men det er svært at få plads og at finde ord i en verden, hvor alle står på spring for at fortælle hendes historie på deres måde.


Alice hedder Alice, som Alice i eventyrland. Sammen med publikum, bruger hun scenen til at undersøge, hvordan hun kan slippe fri af de fortællinger, som omgivelserne har opbygget om hende, siden hun en nat blev filmet, mens hun havde sex til en fest.


'Klædt af' er skrevet af dramatiker Sonja Ferdinand, men alt hvad Alice siger og gør på scenen, er sket i virkeligheden i én eller anden form. Hun er et gennemstrømningsfelt for alle de virkelige historier, vi gennem samtaler med unge, fagfolk og hinanden, som en del af vores research til forestillingen. I forbindelse med forestillingen interviewede vi blandt andre advokat i ”umbrellasagen” Miriam Michaelsen, forsker i unge og digitale medier Jette Kofoed, leder af center for digital pædagogik Christian Mogensen.


'Klædt af' er ikke historie, der spilles for publikum, men en oplevelse, et rum skabt med en historie, for at sammen med publikum at kunne genoverveje hvad den egentlig indeholder. 'Klædt af' er en interaktion med publikum, et værktøj til undersøge sammenhængen mellem at være vidne/consumer af en digital krænkelse og det være en publikum til en teaterforestilling om det.


'Klædt af' er en performativ, fysisk og grænsesøgende undersøgelse af, hvordan det er muligt at tale om krænkelser i et offentligt rum (teaterrummet), på en måde hvor vi sætter os udover klicheen. Med 'Klædt af' kigger vi på Alice's egen version af sin historie - fordi gennem den, kigger hun tilbage ud på os.


Velkommen i kaninhullet; et samsurium af komplekse magtforhold, følelser og tvivl. 

HOLDET BAG


Instruktør Amanda Linnea Ginman

Dramatiker Sonja Ferdinand

Medvirkende Siff Vintersol

Scenografi og kostumer Sofia Stål

Video- og Lysdesign Malte Hauge

Komponist og lyddesign Mike Sheridan

Koreografisk konsulent Sebastian Kloborg

Rekvisitør Rosa Feigenberg

Skrædder Olga Dybbroe Clausen

Scenemester og produktionsleder Peter Friis

Instruktørassistent Fie Poulsen

Fotograf Zuhal Kocan 

Trailers DUCKLING

Producent Aveny-T 

PRESSE


******

”Suveræn forestilling for unge som voksne på Aveny-T. ”Klædt af” er ikke blot talentfuld. ”Klædt af” er sprængfuld af talent – fra den debuterende dramatiker, instruktøren, videokunstnerne, koreografen til den unge, nyuddannede skuespiller, Siff Vintersol”.

- Kulturkupeen 


******

"Skræmmende godt og vedkommende teater "

- Out & about

 

*****

”Klædt af er et seriøst, forfriskende og rasende godt fungerende scenisk indspark i debatten om krænkelse – både i virkeligheden og på de sociale medier”

- Iscene 


*****

”Suveræn god forestilling med fantastisk godt spillende debutant Siff Vintersol”

- POV international


****

”Siff Vintersol spiller pigens virvar af reaktioner og følelser igennem. Usikkerhed, forvirring, tvivl, op- og nedture, et indre bombardement af erindringsglimt fra festen og natten"

- Gregers